Marc Janko: "Daar bewaar ik niet heel fijne herinneringen aan"

Marc Janko viert een treffer namens FC Twente
Marc Janko viert een treffer namens FC Twente Foto: © Pro Shots

Marc Janko analyseert het Oostenrijkse elftal, al geeft hij haar sterke en zwakke punten niet prijs. De oud-spits van FC Twente is benieuwd naar wat de Oostenrijkers klaar kunnen spelen.

"Ik weet eigenlijk niet of ik nog meer moet vertellen, want ik wil jullie vooraf niet wijzer maken dan jullie al zijn. Ik wil niet in mijn eigen land bekend staan als een soort spion, haha", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik zal je na de wedstrijd in Berlijn uitgebreid vertellen hoe je Oostenrijk kunt verslaan, als dat jullie niet is gelukt. De kracht van ons team zit ‘m vooral in het collectief."

"Toen de EK-loting plaatsvond dacht ik: oh man, dit wordt heel zwaar. En nu missen we ook nog David Alaba en Xaver Schlager, van RB Leipzig, door blessures. David is onze belangrijkste speler en Xaver is het kloppende hart op het middenveld." Toch blijft Janko hoopvol. "We hebben een team dat heel moeilijk te verslaan is. Met Rangnick is er niet alleen attractief Red Bull-voetbal in gekomen, maar ook een teamspirit."

Op 25 juni speelt Oostenrijk tegen Nederland. "Ik word die dag 41, dus hopelijk wordt het een extra speciale verjaardag. Misschien dat ik de Oostenrijkse selectie vooraf even opzoek in het hotel. Er zitten veel oude bekenden van mij. Rangnick, maar ook Alaba, die bij de ploeg blijft als non playing-captain, Marcel Sabitzer en Marko Arnautovic. Ik voel me nog altijd bevoorrecht dat ik met de nationale ploeg een EK heb meegemaakt in 2016."

In 2016 speelde Janko zelf tegen Nederland. "Ik stond tegenover Virgil van Dijk en bewaar daar niet veel fijne herinneringen aan, haha. We vochten de nodige luchtduels uit en bij een van die situaties viel hij op mijn nek. Ik had daar toen veel last van in de laatste dagen voor de start van het EK. Na een intensieve behandeling en dankzij de nodige pijnstillers ging het weer en heb ik alsnog kunnen spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand