Marc Janko over oud-Twente-speler: "Stond niet graag tegenover hem"

Marc Janko viert een treffer namens FC Twente
Marc Janko viert een treffer namens FC Twente Foto: © Pro Shots

Marc Janko speelde bij FC Twente tijdens de meest succesvolle periode van de club. Na het behalen van de landstitel tekende de Oostenrijker in Enschede en ging hij met de Tukkers de Champions League in.

"Kwalitatief hadden we een geweldige groep, met onder anderen Theo Janssen en Douglas", vertelt Janko aan Voetbal International. "Ik heb van Douglas nooit begrepen waarom hij later nooit in de Europese top heeft gespeeld. Hij was zo sterk. Ik stond niet graag tegenover hem tijdens trainingen. Theo had met zijn geweldige linkervoet ook hogerop kunnen gaan. Maar hij hield van zijn leefstijl met een drankje en een sigaretje." 

"En dat is helemaal goed als hij daar nu nog achter staat", gaat de Oostenrijker verder. "Ik vond het heerlijk om met hem te spelen, met zijn voorzetten. Hij scoorde een geweldige vrije trap in ons eerste Champions League-duel met Internazionale, toen de titelhouder. We hielden ze in Enschede op 2-2. Ik raakte nog de lat. Het was mijn eerste keer in de Champions League, echt geweldig om mee te maken."

"Het bezoek aan White Hart Lane was geweldig, de sfeer met de Spurs-fans, en die van ons, en een perfect veld", vervolgt de topscorer van weleer. "In Milaan merkte ik dat in de absolute top andere regels gelden. Ik stond tegen Inter tegen Marco Materazzi en hij zwaaide continu met zijn ellebogen bij onze luchtduels. Ik zei tegen die Franse scheidsrechter: zie je het niet ofzo?"

"Hij antwoordde: ja, maar je speelt wel tegen de Champions League-winnaar, hè. Ik was verbaasd en dacht: nou, dit wordt interessant… We verloren nipt, met 1-0. Ik heb Materazzi na afloop een hand geven, maar shirtje ruilen met hem ging wat te ver, haha. Ik heb nog wel een shirt van Walter Samuel", aldus Janko.

Lees meer:
0 reacties