Marciano Vink: "Waarom zou FC Twente hem voor dat bedrag wegdoen?"

Marciano Vink
Marciano Vink Foto: © BSR Agency

De kans bestaat dat Michal Sadilek deze zomer voor een mooi transferbedrag vertrekt bij FC Twente. Marciano Vink weet niet of het slim is om de Tsjechische middenvelder te verkopen, met het oog op de kwalificatie voor de Champions League. De analist denkt dat FC Twente Sadilek nog goed kan gebruiken.

"Het lijkt me een lastig dilemma voor FC Twente", begint Vink bij Voetbalpraat. "Je wil je natuurlijk kwalificeren voor de Champions League, daar heb je denk ik een goede Sadilek voor nodig. Als je hem, met nog een jaar contract, zou verkopen, wat heb je dan? Er moet dan een middenvelder bij, maar die heeft niet de ervaring die Sadilek wel heeft. Hij is international. FC Twente kan niet zomaar even internationals halen, of je moet er één van heel ver weg halen."

Clubwatcher Leon ten Voorde haakt in: "Ze hebben Carel Eiting natuurlijk nog achter de hand. Die heeft vorig jaar nog niet gebracht wat iedereen verwacht had. Hij is er nu vanaf het begin van de competitie, dus ik ben benieuwd hoe hij zich dan gaat ontwikkelen. Technisch directeur Arnold Bruggink zei ook wel: ga je dan weer een type Sadilek halen? Nee, dat gaan we niet doen. Dan kunnen we hem beter net zo goed houden. Er zal dan een ander soort type middenvelder komen. Ze gaan het middenveld dan wel anders inrichten."

Vink vraagt zich nog steeds af of FC Twente Sadilek wel moet verkopen. "Stel als het om 2,5 miljoen euro gaat: als jij je voor de Champions League kwalificeert, of een jaar Europa League, dan heb je die miljoenen toch ook zo verdiend? Waarom zou je hem dan voor dat bedrag wegdoen?"

Ten Voorde: "Ik denk ook niet dat hij voor de hoofdprijs weggaat. Je denkt toch aan de Bundesliga bij een type Sadilek. Daar houden ze echter wel van grote spelers, en hij is niet al te groot. Ik denk aan 3,5 miljoen euro, maximaal. Het is de vraag of ze dat moeten doen. Als je er een talentvolle middenvelder terug voor kunt krijgen...", aldus Ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand