"Marino Pusic maakte Wieffer in de kleedkamer met de grond gelijk"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Orange Pictures

Mats Wieffer is ook dit seizoen weer één van de revelaties op de Nederlandse velden. De 24-jarige middenvelder van Feyenoord en Oranje begon zijn loopbaan bij FC Twente, maar kreeg in Enschede nooit echt de kans in het eerste elftal. Clubwatcher Leon ten Voorde legt uit waarom het niet werkte bij FC Twente.

"Wieffer vonden ze in de tijd van Ted van Leeuwen (voormalig directeur spelersbeleid, red.) een vervelende jongen", zegt Ten Voorde bij de AD Voetbalpodcast. "Hij was lastig, had altijd een weerwoord. Daar konden ze moeilijk mee omgaan." Ten Voorde komt met een anekdote: "Bij zijn eerste wedstrijd vertelde hij dat ze bij een tegengoal niet goed stonden en dat ze daaraan moesten werken."

De journalist gaat verder: "Marino Pusic (toenmalig trainer, red.), die hem bij Feyenoord vaak knuffelde, maakte hem in de kleedkamer met de grond gelijk. Alle spelers lagen in een deuk, want wie was hij om dat te zeggen? Al was het een onschuldige opmerking. Later heeft hij in de Keuken Kampioen Divisie welgeteld vier minuten gespeeld, en dat was het. Toen hebben ze hem laten gaan naar Excelsior."

"Zo'n carrière krijgt dan ook een bijzondere wending. Toen hij naar Feyenoord ging, waren er denk ik weinig Feyenoord-fans die dachten: Wieffer is de 'missing link' op ons middenveld. Dat heeft FC Twente toen ook niet goed ingeschat. Het is pijnlijk. Het is ook nog een jongen uit Borne, uit de regio, die nu international is", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties