Marit Auée maakte weddenschap over Oranje: "Toen zei ik het al"

Marit Auée (FC Twente) in actie tegen Telstar
Marit Auée (FC Twente) in actie tegen Telstar Foto: © Orange Pictures

Vijftien jaar geleden maakte Marit Auée al een weddenschap over of ze ooit Oranje zou halen. Vrijdag kan de verdedigster van FC Twente Vrouwen haar debuut maken namens de Leeuwinnen, in de Nations League-wedstrijd tegen België.

De 21-jarige Auée was verrast door de oproep van bondscoach Andries Jonker. "Ik heb weliswaar alle nationale jeugdelftallen doorlopen, maar ik had geen idee waar ik stond ten opzichte van die andere meiden", zegt de voormalig speelster van PEC Zwolle Vrouwen. Vijftien jaar geleden droomde ze al van spelen in het oranjeshirt.

"Toen zei ik het al: ooit sta ik in het Nederlands elftal", vertelt Auée aan De Stentor. Er werd een weddenschap gemaakt, met als inzet twee zelfgemaakte taarten. "Dat was de afspraak: als ik voor mijn 21e Oranje zou halen, ging ik die voor ze bakken. Je begrijpt: inmiddels heb ik al contact met die jongens gehad", lacht de verdedigster.

Of ze tegen België haar debuut gaat maken, is bij Auée onbekend. Maar de verdedigster gaat vol voor haar kans in Oranje. "Doorgaans kan ik me makkelijk aanpassen aan een nieuw niveau. Zoals ik ook makkelijk een plekje kan vinden in een groep. Ik moet niet te veel nadenken, gewoon mijn ding doen. Daarom hebben ze me geselecteerd", besluit de speelster van FC Twente Vrouwen.

Lees meer:
0 reacties