Mark Flekken geprezen: "Lijkt op Lars Unnerstall van FC Twente"

Mark Flekken
Mark Flekken Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal won vrijdagavond met 4-0 van Schotland, met overtuigend ging dat niet. Oranje kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij een prachtig schot van voormalig FC Twente-jeugdspeler Tijjani Reijnders, maar de beste kans was daarvoor voor Schotland.

Oranje-doelman Mark Flekken had een prachtige reflex op een kopbal van Ryan Christie. Analist Rafael van der Vaart is lovend: "Dit is een waanzinnige redding van Flekken", zo vertelt Van der Vaart bij de NOS, die bijval krijgt van Pierre van Hooijdonk. "Het lijkt een beetje op die redding onlangs van Lars Unnerstall met FC Twente tegen PSV." De analist doelt op een kopkans van PSV-spits Luuk de Jong.

Van der Vaart was verder niet onder de indruk van het Nederlands elftal. "Het is slordig aan de bal, veel balverlies. De Schotten spelen heel hoog, maar dan moet Nederland diepgaan. Dat gebeurde alleen een beetje half-half. Je moet die bal gewoon een paar keer geven, dan gaan ze vanzelf meer naar achter. Maar ze hebben bij Oranje de connectie niet met elkaar, je ziet ze ook niet naar elkaar kijken", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties