Markelo blij met eerste FC Twente-contract: ''Een mooie beloning''

Jahnoah Markelo wordt definitief ingelijfd door FC Twente. De 18-jarige aanvaller komt over van de FC Twente/Heracles Academie en tekende donderdag in De Grolsch Veste een contract tot medio 2023 met een optie voor nog twee seizoenen.

"Voor mij is dit contract een mooie beloning", zegt Markelo op de clubsite. "Twee jaar geleden ben ik naar Twente gekomen met als doel prof te worden. Afgelopen jaren heb ik bij een heel fijn gastgezin, bij Miriam Koehorst, gezeten en ook bij de Academie ben ik heel goed opgevangen door de trainers Jeffrey de Visscher, Ellery Cairo en Job ten Thije. Zij hebben mij altijd het vertrouwen gegeven en hebben een belangrijke rol gespeeld in waar ik nu sta."

"Toen ik bij het eerste kwam was het prettig dat ik met Jayden (Oosterwolde, red.) en Denilho (Cleonise, red.) al een band had, net als met Virgil (Misidjan, red.)", vervolgt Markelo. "Ook hij is een speler waar ik veel van leer. Dat ik nu op mijn achttiende een contract heb getekend daar ben ik heel blij mee, ik kijk er naar uit om een volgende stap te maken als voetballer en me te laten zien als ik de kans krijg."

Markelo stond vorig jaar bij FC Twente ook een aantal keer op het trainingsveld met broer Nathangelo, die nu voor PSV speelt. "Dat waren voor ons speciale momenten. Ik praat veel met mijn broer en we hebben dagelijks contact. Hij was er net als mijn familie dan ook bij toen ik vanmiddag tekende, voor ons allemaal bijzonder."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
6 Feyenoord 2 3 4
Bekijk de hele stand