Martens mist zes (!) spelers bij AZ: "Druk op FC Twente houden"

Maarten Martens heeft met zijn AZ de strijd om de derde plek nog niet opgegeven. FC Twente moet dit weekend op bezoek bij de Alkmaarders en een van de twee clubs zal een grote slag kunnen slaan.

"We kijken vol naar boven op de ranglijst", zegt Martens via de clubkanalen van AZ. "We willen de druk op Twente houden. Zij zijn stabieler dan wij dit seizoen. In alle facetten van het spel zijn ze goed. Maar dat neemt niet weg dat er kansen zijn voor ons."

Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Mayckel Lahdo, Lequincio Zeefuik en Dave Kwakman zijn allen afwezig bij AZ. Verdediger Wouter Goes keert daarentegen terug, hij was nog geschorst. In Enschede wist FC Twente eerder dit seizoen nog te winnen. "Dat is alweer een tijdje geleden", nuanceert de oefenmeester.

"We hebben een dip gehad, maar daarvan hebben we ons goed hersteld. Op die weg moeten we verder. Het gat met Twente is op een gegeven moment acht punten geweest. Als we er alsnog in slagen als derde te eindigen, zou dat een bonus zijn", besluit Martens, die ook geen beroep kan doen op Lewis Schouten. De middenvelder is geschorst na een rode kaart in de wedstrijd van Jong AZ tegen VVV-Venlo.

Lees meer:
0 reacties