Martens waarschuwde ploeg voor FC Twente: "Moeten wij ook doen"

Maarten Martens
Maarten Martens Foto: © BSR Agency

AZ leverde zondagmiddag een goede strijd en wist met 2-1 van directe concurrent FC Twente te winnen. Maarten Martens was na afloop zeer content met het optreden van zijn ploeg. 

Martens had zijn elftal gewaarschuwd voor FC Twente, die volgens de Belg alles uit de kast trekken om een wedstrijd te winnen. "Dat heb ik van tevoren met de groep besproken”, vertelt hij na afloop aan de Telegraaf. "Ik vroeg: wie is daar op voorbereid? Ook wij moeten daar een bepaald gedrag in tonen. Dat deden we vandaag ook niet verkeerd, hoor. Je moet alles inzetten, zonder dat het jezelf uit de wedstrijd haalt."

De oefenmeester doelt daarbij niet op gemene trucjes en overtredingen, maar meer op slimmigheden. "Nou ja, die keer dat Dani de Wit voor de dug-out naar de grond ging en naar zijn enkel greep, daar was volgens mij niet zo heel veel aan de hand. Het tijdrekken van doelman Mathew Ryan op de juiste manieren. Van Bommel die wist dat hij gewisseld werd en vervolgens in de middencirkel ging staan, van waaruit de wandeling naar de zijkant het langste duurt", geeft hij als voorbeeld. "Je kunt je afvragen of je daar nu echt zo nodig mee bezig moet zijn, maar daar draait het juist om."

Lees meer:
0 reacties