Martkwaarde van FC Twente-speler is dit seizoen vertienvoudigd

Mitchell van Bergen en Younes Taha vieren de treffer van Daan Rots
Mitchell van Bergen en Younes Taha vieren de treffer van Daan Rots Foto: © Pro Shots

Daan Rots werd in het begin door veel fans van FC Twente afgeschreven. Nu is zijn marktwaarde maar liefst negen keer zo hoog geworden.

In het begin had Rots wat moeite en dat werd hem door de fans niet in dank afgenomen. Zo noemden ze hem onder andere een prutser en een verkapte amateur. Inmiddels heeft de voetballer zich goed ontwikkeld en dat is te zien in zijn transferwaarde volgens Transfermarkt.

Voorafgaand aan dit seizoen werd zijn marktwaarde nog geschat op 700.000 euro. Halverwege oktober werd dat twee miljoen euro en in de winterstop was het al drie miljoen euro. In maart was het al 4,5 miljoen euro en nu zou hij zeven miljoen euro waard zijn volgens het medium.

De statistieken liegen er in elk geval niet om. Zo heeft hij zeven keer gescoord en was Rots ook nog tien keer aangever bij een doelpunt van FC Twente. Ook in het zetten van druk is hij een uitblinker. Hij veroverde in het laatste derde van het veld maar liefst 37 keer de bal. Wel zijn er nog verbeterpunten. Hij wordt namelijk relatief vaak voorbij gedribbeld.

Lees meer:
0 reacties