Mats Wieffer krijgt steuntje in de rug: "Politieke spelletjes"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem snapt niks van de kritiek op Mats Wieffer. De columnist vindt het veel te vroeg hem al te serveren voor Oranje.

"Als je als speler van Oranje dinsdagavond in Frankfurt een bal verkeerd raakt, kun je al uittekenen wat er gebeurt", zo opent Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Dan struikelen ze in Hilversum over elkaar om te gillen dat je niet mee gaat naar het EK in Duitsland. Mats Wieffer leverde een bal in tegen de Schotten en het land was te klein, die kon het toernooi komende zomer wel vergeten. Alsof Ronald Koeman met een rode pen op de bank zit en driftig namen wegstreept."

"Natuurlijk sneuvelen er straks behoorlijke spelers, Koeman mag er maar 23 meenemen naar Duitsland. Maar het is natuurlijk gekkigheid om drie maanden voor het toernooi één of twee zwakke momenten van een speler aan te grijpen om ze af te laten vallen", is Van Hanegem resoluut. De Kromme dat Wieffer vaker doelwit is. "Toen Wieffer bij Feyenoord doorbrak, las die jongen dat het maar tegen PEC was. Toen hij vervolgens ook tegen PSV en Ajax goed speelde, moest hij het maar eens in Europa laten zien. Toen hij dat ook gewoon deed tegen Shakhtar was dat een elftal van niks. Toen hij het tegen AS Roma liet zien, was het volgens de zogenaamde kenners nog maar de vraag of hij in het Oranje ook kon."

"Daar liet hij het ook zien, maar toen was Gibraltar geen maatstaf. Tegen Kroatië en Italië ging het ook goed, maar toen was Jerdy Schouten toch echt veel beter. Of Joey Veerman, die opvallend populair is bij enkele journalisten. En nu hij inderdaad niet zijn beste wedstrijd speelde tegen de Schotten, moet hij maar afvallen. Als ik zelf nog zou spelen, zou mijn broek er van afzakken van al die politieke spelletjes", zo sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties