Samenvatting: Max Bruns en Youri Regeer verliezen met Jong Oranje

Jong Oranje heeft donderdag in Nijmegen verloren van Jong Noorwegen. In De Goffert kwam Nederland al op een vroege achterstand, werd het snel gelijk, om in de tweede helft alsnog een doelpunt tegen te krijgen: 1-2. FC Twente-speler Max Bruns begon in de basis en speelde 78 minuten. Youri Regeer speelde de volledige tweede helft.

Jong Oranje keek al binnen twee minuten tegen een achterstand aan. FC Twente-verdediger Max Bruns liet zich eenvoudig aftroeven door Seedy Jatta, die de bal achter doelman Van den Heuvel schoot. In de achttiende minuut kwam Jong Oranje weer op gelijke hoogte. Ruben van Bommel pakte het cadeautje van Ajax-middenvelder Sivert Mannsverk uit. De Ajacied passte de bal zo in de voeten van de AZ-aanvaller, die goed afwerkte.

In de tweede helft was NEC-doelman Robin Roefs in het veld gekomen. In de 55ste minuut moest ook hij een tegendoelpunt incasseren. Andreas Schjelderup schoot knap raak in de korte hoek: 1-2. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en dus verliest Jong Oranje in het Goffertstadion met 1-2 van Jong Noorwegen. Maandag neemt Nederland het in de EK-kwalificatie op tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië. Het duel begint om 19.30 uur en wordt gespeeld in Chisinau.

Opstelling Jong Oranje: Van den Heuvel (46' Roefs), Goes, Bruns (78' Rensch), Kasanwirjo (78' Hato), Youri Baas (62' Meijer), Julian Baas (62' Flamingo), Taylor (46' Maatsen), Van Brederode (62' Ohio), Van Bommel (46' Regeer), Manhoef (62' Cissoko) en Poku.

Lees meer:
0 reacties