Max Verstappen op eenzame hoogte: "Tweemaal begroting FC Twente"

Max Verstappen in Italië
Max Verstappen in Italië Foto: © BSR Agency

Max Verstappen rijdt komende zondag de Grand Prix van Imola en kan in Italië weer een stap zetten richting zijn vierde wereldtitel op rij in de Formule 1. Zijn prestaties leggen de Nederlander geen windeieren. Verstappen behoort voor het eerst tot de twintig best betaalde sportmannen ter wereld.

Volgens het financieel tijdschrift Forbes verdiende de 26-jarige coureur de afgelopen twaalf maanden maar liefst 74,5 miljoen euro, waarmee hij de zeventiende plek op de ranglijst bezet. Nog nooit eerder verdiende een Nederlandse sportman zoveel geld in één jaar. Na Verstappen is honkballer Xander Bogaerts de bestverdiende Nederlandse sporter met een inkomen van ruim 23 miljoen euro.

"Ook in vergelijking tot de meeste voetballers, de best betaalde professionele sporters van Nederland, verdient Verstappen een uitzonderlijk hoog bedrag", schrijft Mark van Driel op de website van de Volkskrant. "Van 74,5 miljoen euro kunnen gemakkelijk achttien elftallen worden geformeerd met spelers die het gemiddelde inkomen uit de eredivisie verdienen: 334.000 euro. Zijn salaris bedraagt tweemaal de begroting van FC Twente, de huidige nummer drie uit de eredivisie."

Overigens staat het inkomen van Verstappen in het niet bij lijstaanvoerder Cristiano Ronaldo, die 239,2 miljoen euro ontving in 2023. Hij wordt gevolgd door golfer Jon Rahm (200,6 miljoen euro), voetballer Lionel Messi (124,2 miljoen euro), basketballer LeBron James (117,9 miljoen euro), basketballer Giannis Antetokounmpo (102,1 miljoen euro) en voetballer Kylian Mbappé (101,2 miljoen euro). Neymar en Karim Benzema halen de 100 miljoen euro net niet. 

Lees meer:
0 reacties