McClaren genoot van FC Twente-tijd: "Dat had ik nog nooit gezien"

Steve McClaren
Steve McClaren Foto: © Orange Pictures

Steve McClaren werkte bij FC Twente samen met Erik ten Hag. De voormalig trainer van de Tukkers zag daar een gedreven en getalenteerde coach.

Hij zag een gedreven trainer. "Hij nam een papier mee waar hij zes weken aan geplande voorbereidingsdagen had opgeschreven", vertelt de voormalig trainer van FC Twente in gesprek met The Athletic. "Elke minuut van elke dag werd beschreven, van drinkpauzes tot afkoelen en individuele sessies. Het was zó gedetailleerd. Dat had ik nog nooit gezien en heb ik daarna ook niet meer gezien."

Hij uit lof voor zijn precisie. "Hij bereidde alle mogelijke plannen die een tegenstander kon hebben voor. Dan zette hij ook op een rij wat wij daar tegenover konden zetten: hoe we druk gingen zetten, hoe we gingen opbouwen. Ik dacht dat ik veel van voetbal wist, maar toen ik dat meemaakte voelde het alsof ik helemaal niets van voetbal wist."

"Hij zag dingen tijdens de wedstrijd die niemand anders kon zien, ik zelf ook niet", vervolgt McClaren. "Ik moest boven op de tribune zitten om patronen in de wedstrijd te kunnen onderkennen, maar hij kon gewoon vanaf de zijlijn kijken en ze ontwaren. Hij wist overal het antwoord op, hoe we van formatie moesten veranderen en posities aan konden passen. Erik's wissels waren hetzelfde als die van Sir Alex Ferguson. Je dacht soms dat het raar was, maar het werkte altijd."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand