McClaren over titel FC Twente: "Had nog nooit zoiets meegemaakt"

Steve McClaren
Steve McClaren Foto: © Orange Pictures

Erik ten Hag heeft een uitstekende indruk achtergelaten bij Steve McClaren in het ene jaar dat de twee met elkaar op het veld stonden. Volgens hem was Ten Hag zelfs van onschatbare waarde voor het kampioenschap in 2010.

Voordat McClaren kwam was Ten Hag de assistent van toenmalige trainer Fred Rutten. Later werd de Tukker de rechterhand van McClaren. De eerste kennismaking herinnert de Engelsman zich nog maar al te goed.

"We zouden de volgende dag al starten aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dus ik vroeg Erik of het programma van de eerste dag al vaststond. In twee uur loodste hij me vervolgens door de complete voorbereiding van zes weken heen", aldus de oud-trainer van Twente tegen de The Telegraph.

"Aan elk detail was gedacht, alles lag klaar. Iedere drinkpauze stond vast. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt", gaat de Engelse coach verder, die veel te danken heeft aan Ten Hag. "Zonder hem had ik het niet overleefd. Ik dacht dat ik hard werkte, tot ik Erik leerde kennen."

Het werk van Ten Hag bleek volgens McClaren cruciaal voor het kampioensjaar van FC Twente en stelt zelfs dat de Tukkers nooit kampioen waren geworden zonder het werk van de huidige trainer van Ajax. "Hij was van onschatbare waarde in mijn eerste jaar bij Twente. Voor zowel het individu als het team was zijn werk het beste dat ik ooit heb gezien."

Nu Ten Hag in de belangstelling staat van Manchester United wil de Engelse pers meer van hem weten. "Erik heeft een duidelijke filosofie over hoe hij wil voetballen en welk klimaat hij wil creëren. Bij Twente waren de ontwikkelplannen per speler een cruciaal aspect", besluit McClaren.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand