Mees Hilgers dankbaar: "Misschien ben ik daarom juist zo rustig"

Lars Unnerstall, Mees Hilgers en Robin Pröpper
Lars Unnerstall, Mees Hilgers en Robin Pröpper Foto: © Pro Shots

Mees Hilgers is inmiddels al 22 jaar. Hij brak op jonge leeftijd door bij FC Twente en moest al snel op zichzelf wonen. Dat was de eerste periode behoorlijk zwaar, waar de verdediger alles zelf moest doen.

"In het begin dacht ik dat op mezelf wonen een groot feest zou worden, maar dit was best zwaar. Ik moest naar school en naar de training en als ik thuis kwam moest ik ook zelf opruimen, koken, de was doen en op tijd gaan slapen", begint Hilgers bij Life After Football.

Er waren ook verzachtende omstandigheden. "Gelukkig brachten mijn ouders af en toe eten en had ik vrienden en teamgenoten die ook in Enschede woonden, anders was het nog zwaarder geweest. Aan de andere kant ben ik hierdoor wel gedisciplineerd en sneller volwassen geworden."

Hilgers is gelovig en laat dat ook veelvuldig weten: "Ik zeg eigenlijk nooit geloof, want ik weet dat God bestaat. Ik bespreek elk moment van de dag met God. Alles wat ik zie, hoor en meemaak. Ik krijg daardoor het gevoel dat ik het niet alleen doe, maar dat God de touwtjes in handen heeft. Misschien ben ik daarom juist zo rustig."

Lees meer:
0 reacties