Mees Hilgers: "Hopelijk wordt het geen gekkenhuis als ik daar loop"

Mees Hilgers
Mees Hilgers Foto: © BSR Agency

Mees Hilgers blijft zich ontwikkelen als verdediger bij FC Twente. De voetballer vindt steun in zijn geloof, maar ook de band met zijn familie is belangrijk. Zijn moeder komt uit Indonesië, terwijl zijn vader Nederlands is.

"Mijn vader was altijd aan het werk en mijn ma was altijd thuis", vertelt Hilgers in het magazine Life After Football. "We aten dus alleen maar Indische gerechten en op familiefeestjes werd vroeger ook Indonesisch of Maleisisch gesproken. Helaas heb ik de taal niet meegekregen, maar ik zou dit wel heel graag willen leren."

Nederlands eten is echter bepaald geen favoriet van de verdediger. "Ik hou daar echt niet van. Doe mij maar soto, een Indonesische kippensoep met rijst en groenten", is Hilgers duidelijk. "Als voetballer kan ik dit gelukkig blijven eten."

"Indonesiërs zijn heel fanatiek. Als ik of FC Twente een foto plaatst, zijn er veel Indo's die reageren. Zodra het kan, wil ik Indonesië bezoeken en daar mijn vakantie vieren. Maar door het Europese voetbal en de play-offs zijn de vakanties tot nu toe te kort geweest. Ik denk wel dat ik herkend ga worden, maar Indonesiërs lijken ook veel op elkaar. Hopelijk kan ik schuilen in de menigte en wordt het geen gekkenhuis zodra ik naar buiten loop", aldus Hilgers.

Lees meer:
0 reacties