Memphis steunt vriend: "De Promes die ik ken, kennen jullie niet"

Oranje-international Memphis Depay heeft geen spijt van zijn Instagram-post begin dit jaar, waarin hij op de foto gaat met Quincy Promes. De oud-aanvaller van FC Twente is veroordeeld tot in totaal 7,5 jaar gevangenisstraf vanwege cocaïnesmokkel en het steken van een neef. Bondscoach Ronald Koeman vindt de openbare steun van Memphis aan Promes niet verstandig.

"Ik ga erover praten met de trainer", begint Memphis bij De Telegraaf. "We blijven vrienden en vrienden laat ik niet vallen, maar dat betekent niet dat je iemand in alles steunt. Die post was niet om te provoceren en te laten zien ’kijk eens: ik ben hier met Quincy’. Ik was op vakantie en ik ging eten met vrienden. Pogba zat ook naast me. We hadden een goede tijd. Dat is een beetje het leven waar ik in zit."

Memphis ziet geen kwaad in een foto met Promes op Instagram. "Wij zijn voetballers en we posten heel veel content. Ik doe dat in ieder geval wel. Het was gewoon een foto op vakantie, ik zag er het kwade niet van in. Ik begrijp dat de buitenwereld daar anders naar kijkt en ik neem daar verantwoording voor."

Memphis vervolgt: "Ik heb vrienden, als je met elkaar uit eten gaat is het niet zo dat je precies weet wat ze allemaal wel en niet doen. Of dat je het eens bent met alles wat iemand doet. De Quincy Promes die ik ken, kennen jullie niet. De Quincy Promes die jullie kennen of beschrijven, ken ik weer niet."

De feiten liegen er niet om met betrekking tot Promes, al twijfelt Memphis aan die constatering. "Ik weet dat niet. Ik ken die Quincy niet. Maar ik kom zelf niet uit een makkelijk milieu. Als mensen mijn boek hebben gelezen, begrijpen ze dat."

"Ik heb een broer die tien jaar vast heeft gezeten. Quincy is een bekende persoon, maar mijn broer niet. Maar ik krijg nooit vragen over mijn broer. Ik ben ook bevriend met Dani Alves en Benjamin Mendy. Daar heb ik ook nog nooit vragen over gehad", aldus Memphis Depay.

Lees meer:
0 reacties