Merel Bormans weet: "Daardoor heb ik een achterstand opgelopen"

Merel Bormans, de captain van SC Heerenveen
Merel Bormans, de captain van SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Merel Bormans verdiende afgelopen seizoen een transfer naar FC Twente Vrouwen. Het leven lachte de voormalig captain van SC Heerenveen Vrouwen echter niet altijd toe. Op haar zestiende scheurde ze haar voorste kruisband.

Na een lange revalidatie, negen maanden was Bormans out, ging het in de tweede wedstrijd na haar rentree wederom mis. Ditmaal was het de voorste kruisband in haar andere knie. "Voor jonge talenten is de leeftijd van zestien, zeventien jaar vaak het moment waarop ze zich in de kijker spelen van grote clubs. Jaren waarin ik niet voetbalde, maar geblesseerd langs de kant stond", vertelt de verdedigster op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Bormans vertelt verder: "Nog steeds baal ik ervan dat ik juist in die fase van mijn leven twee keer zwaar geblesseerd ben geraakt. Daardoor heb ik een achterstand opgelopen die ik nu nog steeds aan het inhalen ben. Stappen die andere speelsters al op jongere leeftijd hebben gezet, zet ik nu pas."

"Tegelijk is dat nu eenmaal mijn verhaal. Ik ben trots op mezelf en hoop dat ik met mijn transfer naar FC Twente anderen inspireer", geeft de centrale verdedigster aan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand