"Met dit elftal eindigt FC Twente in de top vijf, geen twijfel"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Frans Thijssen speelde zowel voor FC Twente als voor NEC. Hij kijkt dan ook met speciale aandacht naar het onderonsje tussen de twee clubs.

Voor 100.000 gulden maakte hij de overstap naar FC Twente. "Ik was een bescheiden dorpsjongen uit Malden die ineens terecht kwam tussen stadsjongens als Eddy Achterberg, Kick van der Vall en Piet Schrijvers. Ook persoonlijk maakte ik een ontwikkeling door. Voor het eerst op mezelf, getrouwd", vertelt hij bij RTV Oost.

Bij vond het heerlijk in Enschede. "Het klikte. Niet alleen op het veld, ook daarbuiten. Ik heb niet voor niets zes jaar bij FC Twente gespeeld, de langste periode uit mijn loopbaan. Ik voelde me enorm op m’n gemak", stelt hij.

Tecnhisch directeur Jan Streur is een bekende voor hem. "Ik ken Jan Streuer heel goed, we hebben dezelfde leeftijd. Ik heb veel met hem te maken gehad toen ik bij Vitesse was. Hij heeft zoveel kennis! Zijn ervaring en contacten in de voetballerij zijn van onschatbare waarde voor FC Twente. De combinatie met trainer Ron Jans is perfect. Ook iemand die alles meegemaakt heeft."

Over de wedstrijd wil hij ook wat kwijt. Bij Twente staat nu een heel degelijke selectie. Uitstekende keeper en een goede balans tussen techniek en werklust. Met dit elftal eindigt FC Twente in de top vijf, geen twijfel. Samen met AZ staat FC Twente het dichtst bij Ajax, PSV en Feyenoord. NEC heeft het vorig seizoen uitstekend gedaan als gepromoveerde ploeg. Maar er zijn zoveel wisselingen in die ploeg, dat is niet bij te houden. Dat geldt eigenlijk voor heel veel ploegen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand