"Met dit elftal eindigt FC Twente in de top vijf, geen twijfel"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Frans Thijssen speelde zowel voor FC Twente als voor NEC. Hij kijkt dan ook met speciale aandacht naar het onderonsje tussen de twee clubs.

Voor 100.000 gulden maakte hij de overstap naar FC Twente. "Ik was een bescheiden dorpsjongen uit Malden die ineens terecht kwam tussen stadsjongens als Eddy Achterberg, Kick van der Vall en Piet Schrijvers. Ook persoonlijk maakte ik een ontwikkeling door. Voor het eerst op mezelf, getrouwd", vertelt hij bij RTV Oost.

Bij vond het heerlijk in Enschede. "Het klikte. Niet alleen op het veld, ook daarbuiten. Ik heb niet voor niets zes jaar bij FC Twente gespeeld, de langste periode uit mijn loopbaan. Ik voelde me enorm op m’n gemak", stelt hij.

Tecnhisch directeur Jan Streur is een bekende voor hem. "Ik ken Jan Streuer heel goed, we hebben dezelfde leeftijd. Ik heb veel met hem te maken gehad toen ik bij Vitesse was. Hij heeft zoveel kennis! Zijn ervaring en contacten in de voetballerij zijn van onschatbare waarde voor FC Twente. De combinatie met trainer Ron Jans is perfect. Ook iemand die alles meegemaakt heeft."

Over de wedstrijd wil hij ook wat kwijt. Bij Twente staat nu een heel degelijke selectie. Uitstekende keeper en een goede balans tussen techniek en werklust. Met dit elftal eindigt FC Twente in de top vijf, geen twijfel. Samen met AZ staat FC Twente het dichtst bij Ajax, PSV en Feyenoord. NEC heeft het vorig seizoen uitstekend gedaan als gepromoveerde ploeg. Maar er zijn zoveel wisselingen in die ploeg, dat is niet bij te houden. Dat geldt eigenlijk voor heel veel ploegen", besluit hij.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand