Michal Sadílek open over toekomst: "De club wil mij verkopen"

Michal Sadilek tegen PEC Zwolle
Michal Sadilek tegen PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

Michal Sadílek was dit seizoen een van de sterkhouders bij FC Twente. De Tsjech gooide hoge ogen en kan die belangstelling komende zomer nog uitbreiden, aangezien hij met de nationale ploeg actief is op het EK.

Sadílek ligt nog één jaar vast in Enschede. Waar ligt zijn toekomst? "Er gebeurt veel om me heen", vertelt de middenvelder aan Kavárna Podcast. "Dit zou mijn laatste seizoen zijn bij Twente, maar de club heeft de optie in het contract gelicht. Na het Europees kampioenschap wil de club mij verkopen en dat vind ik logisch. Ik heb ook aangegeven dat ik een stap wil maken."

De Tsjech vervolgt: "Ik heb de club wel gezegd dat de volgende stap een logische voor mijn carrière moet zijn. Als er niets komt waar ik een goed gevoel bij heb, dan wil ik niet weg. Dan wil ik verlengen, want ik wil FC Twente niet transfervrij verlaten. De club moet ook wat geld aan mij overhouden. Ze namen mij over van PSV en ik wil de club daarvoor terugbetalen."

Waar Sadílek graag heen wil? "Ik heb drie favoriete competities. Dat zijn Duitsland, Italië en Spanje. Italië en Spanje zijn namelijk ook voor het leven naast voetbal prachtig, met name voor familie. In Duitsland ben ik dicht bij thuis, zodat ik familie en vrienden vaker kan zien. Elk land heeft voor- en nadelen, maar als er een goede club komt met een mooi plan, dan zal ik dat zeker niet afwijzen."

Lees meer:
0 reacties