Michel Jansen uit voetballerij: "Daar wil ik niet meer in werken"

Michel Jansen was bij FC Twente in meerdere functies actief. Zo was hij samen met Alfred Schreuder verantwoordelijk bij FC Twente en was hij later ook hoofd jeugdopleidingen. Inmiddels zoekt hij zijn heil buiten het voetbal.

Jansen werkt nu op een school en geeft de kinderen sportles en dat bevalt goed. "Ik vind dat binnen een club tastbaar ruimte moet zijn voor jeugd. Je ziet bij heel veel clubs dat er wel ruimte is als er geen geld is, maar als er wel geld is dan verdwijnt die ruimte weer. Dat kan ik niet rijmen. Dat zie je bij zoveel clubs en in zo'n organisatie wil ik niet meer werken", is Jansen bij VoetbalTijd stellig.

Rene Wagelaar opteert dan dat Jansen nog wel hoofd jeugdopleiding bij NAC Breda zou kunnen worden. "Dan kan je mooi met die glibber Pierre van Hooijdonk samenwerken." Bij de Bredanaars is ook voormalig SC Heerenveen-scout Peter Maas actief. "Ik heb bij SC Heerenveen nog met Peter Maas samengewerkt. Daar heb ik wel goede ervaringen aan overgehouden."

Jansen vervolgt daarna zijn relaas over fouten in de organisatie. "Bij clubs als ADO en NAC Breda dan heb ik altijd het gevoel: hoeveel moet je wel niet fout doen om met zo'n club in de Keuken Kampioen Divisie terecht kunt komen. Ik vond de opmerking van Frank van Mosselveld van RKC wel mooi. Hij zei: als normaal alle clubs in Nederland doen wat ze moeten doen, dan spelen we nooit in de Eredivisie. Daar sloeg hij de spijker mee op zijn kop."

Lees meer:
0 reacties