Michel Vlap: "Daardoor lieten we onbewust de teugels wat vieren"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

Michel Vlap ziet een bepaalde consistentie bij FC Twente. Ook in uitwedstrijd zijn de tukkers dit seizoen vaak de bovenliggende partij. Een groot verschil ten opzichte van afgelopen seizoen.

"Als we niet lekker in de wedstrijd zitten, hebben we altijd spelers die hun taken blijven uitvoeren. Thuis staan we altijd wel aan, maar vorig seizoen waren we vooral in de uitwedstrijden een stuk grilliger. We hadden hogere pieken en diepere dalen", weet Vlap in gesprek met de TC Tubantia.

Waar kan dat aan liggen? "Misschien was de amusementswaarde in onze thuiswedstrijden groter en wonnen we wat makkelijker, maar een week later dachten we, dat we het op basis van onze individuele kwaliteit wel konden redden, waardoor we onbewust de teugels wat lieten vieren."

Deze jaargang echter verliezen de Tukkers veel minder punten buiten de Grolsch Veste. "Dit seizoen wonnen me makkelijk bij clubs als Volendam, Fortuna en Excelsior en ook een lastige uitwedstrijd bij Go Ahead pakten we. Dan weet je dat je mee gaat doen."

Lees meer:
0 reacties