Michel Vlap: "Dan heb je bij de fans al snel een streepje voor"

Michel Vlap tegen Feyenoord
Michel Vlap tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Michel Vlap speelt momenteel bij FC Twente, maar brak in het betaalde voetbal natuurlijk door bij SC Heerenveen. De aanvallende middenvelder kwam op een bijzondere wijze terecht in de jeugdopleiding van de Friese club.

"Ik was aan het voetballen op straat, toen de buurman kwam kijken. Eigenlijk vroeg ik me alleen af wat hij kwam doen, zocht er niet zo heel veel achter. Voor mij was het gewoon de buurman, meer niet", vertelt Vlap in Awaydays. Diezelfde buurman bleek echter scout te zijn bij SC Heerenveen en hij zorgde er voor dat Vlap mocht instromen in de jeugdopleiding van de Friezen. Op 27 november 2016 debuteerde Vlap tegen Ajax.

"Als Friese jongen debuteren voor Heerenveen was geweldig. Ik ben iemand uit de regio en heb het Friese DNA. Dan heb je bij de supporters al snel een streepje voor. Ik werd verkocht voor een mooi bedrag, dus kon de club ook wat teruggeven. Als ik nu met Twente in Heerenveen speel of zij in Enschede, wordt ik nog altijd toegezongen. Dat blijft prachtig", aldus Vlap.

Lees meer:
0 reacties