Michel Vlap eerlijk: "Daar heerst in het voetbal best een taboe op"

Michel Vlap baalt
Michel Vlap baalt Foto: © BSR Agency

Michel Vlap beleefde vorig seizoen een bewogen jaar in het shirt van FC Twente. De aanvallende middenvelder kwam maar niet tot scoren en dat ging aan hem knagen. Door externe hulp kwam Vlap er weer bovenop.

"Ik moet zeggen dat ik vorig jaar best een bewogen jaar heb gehad en er heerst in het voetbal best wel een taboe op iemand die je helpt of iemand met wie je praat", vertelt Vlap aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Als je ziet wat je als voetballer meemaakt... Niet alleen op voetballend gebied, maar ook daarbuiten, dan is het niet raar dat je iemand hebt waar je mee praat."

"Ik denk dat het mentale aspect een grote rol speelt in het voetbal", gaat de speler van FC Twente verder. "Vorig jaar was ik heel erg op zoek en denk je dat je dingen anders moet doen. Dan ga je 25 keer op goal schieten, ik zeg maar wat."

"Het gaat meer om het goede gevoel van binnen, want dan komt het vanzelf weer. Die kwaliteiten zijn echt niet weg, die raak je niet kwijt. Ik ben naar twee vrouwen in Oss geweest en dat gaf me een bepaalde rust. Dat ik weer zoiets had van: 'ik ga weer lekker voetballen'. Positiviteit helpt. Dat klinkt heel erg cliché, maar het is de enige manier", aldus Vlap.

Lees meer:
0 reacties