Michel Vlap en FC Twente krijgen lof: "Hij had de Luis Figo-rol"

FC Twente won afgelopen zondag overtuigend in eigen huis met 3-1 van Ajax. Voormalig trainer en analist Jan van Staa was onder de indruk van de Tukkers en zag de Amsterdammers 'schutteren' in de beginfase van de wedstrijd.

"Het begon al in de eerste minuten. Onvoorstelbaar dat ze daar zo stonden te schutteren", zegt Van Staa over Ajax bij De Oosttribune. Collega Tijmen van Wissing haakt in: "Iedereen heeft het over de spelers van Ajax, die aan elkaar moeten wennen. Maar FC Twente was gewoon twee klassen beter. Dat spatte er gelijk van af in het stadion."

Van Wissing vervolgt: "Er zit echt veel gif in dit elftal. Je zag het aan Michel Vlap, de beste man van het veld vond ik. Hij had een beetje de 'Luis Figo-rol'. Vanaf de linkerkant een vrije rol. Hij weet die ruimtes heel goed te bespelen. Ik heb ook genoten van Michal Sadilek en Youri Regeer. Alfons Sampsted presteerde boven zijn kunnen, want hij heeft nog niet echt goed gepresteerd bij FC Twente."

De clubwatcher gaat verder: "Daan Rots begint vertrouwen te krijgen. Manfred Ugalde speelde niet groots, maar speelde wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Hij had een ruime voldoende gekregen, als hij de kansen had gemaakt. Voor de rest was hij heel nuttig."

Van Staa was totaal niet onder de indruk van Ajax in de eerste helft. "Eigenlijk moet Ajax met de rust al in de bus zitten." Van Wissing gaat verder: "Keeper Jay Gorter werd nog geroemd bij Ajax, maar die heb ik nog nooit zo veel fouten zien maken in een heel seizoen bij Go Ahead Eagles als in de eerste helft bij Ajax."

Lees meer:
0 reacties