Michel Vlap hoort kritische noot: "Dat is gewoon te weinig"

Tijmen van Wissing vindt dat er nog veel ruimte voor verbetering is bij Michel Vlap. De aanvaller van FC Twente dacht zaterdagavond eindelijk weer te scoren, maar zijn doelpunt werd een eigen goal voor Fortuna Sittard.

Zelf was Vlap erg verbolgen over die beslissing, maar daar gaat Van Wissing niet in mee. "Het is gewoon 100 procent een eigen doelpunt?", begint hij in de Oosttribune. "De bal gaat toch naast? Hij heeft al sinds september niet gescoord, snakt naar dat doelpunt en heeft er nog maar twee gemaakt. Dan begint iedereen over zijn geringe rendement. Het is altijd omgeven met veel theater. Dat is vaak ook het leuke met Vlap, maar in dit geval..."

Jan van Staa kan de frustraties bij de 26-jarige Fries goed begrijpen. "Hij heeft gewoon elke keer pech dat er op de één of andere manier een been of een keeper tussen zit. Ik kan me voorstellen dat hij denkt: elke keer als ik op het doel schiet, gebeurt er zoiets", aldus de oud-trainer. "Laten we er niet zo moeilijk over doen. Hij is hartstikke blij dat ze gewonnen hebben."

Volgens de verslaggever is Vlap erg belangrijk voor FC Twente, maar mag er in scorend opzicht wel een tandje bij. "Zeker in dit soort wedstrijden, tegen zo'n hechte defensie moet je hem altijd opstellen. Je mag toch concluderen dat zijn rendement lager is dan bij al die andere spelers?", besluit hij. "Het is gewoon te weinig."

Lees meer:
0 reacties