Michel Vlap krijgt lof: "Hij is niet meer de Vlap van vorig jaar"

Michel Vlap maakt dit seizoen veel indruk bij FC Twente. Afgelopen zaterdag was de middenvelder ook weer belangrijk voor de Tukkers. Hij scoorde het winnende doelpunt tegen SC Heerenveen. Auteur Eddy van der Ley is lovend over Vlap.

"Hij is heel belangrijk. Hij kan iets creëren", zegt Van der Ley bij VoetbalTijd. "Je ziet dat hij zwerft over het veld, ook met de bal. Hij is heel sterk aan de bal. Hij komt dan aan de rechterkant terecht, begint te dribbelen, schiet en scoort. Je moet iets creëren en hij kan dat."

Tafelgast René Wagelaar is niet altijd onder de indruk van het spel van Vlap. Van der Ley is het niet eens met Wagelaar. "Ik vind Vlap een uitstekende voetballer. Als je de Vlap van vorig seizoen bekijkt, dan heb je wel een punt. Hij hikte toen zo vaak tegen een doelpunt aan. Dat ging tegen hem werken en daar werd hij geïrriteerd door. De Vlap van vorig jaar is niet de Vlap van dit jaar."

"Nu toont hij wat meer zijn potentie. De ultieme Vlap hebben we gezien bij SC Heerenveen: de jonge Vlap, ongeremd. Toen was hij zo goed. Ik kan me de combinatie met Sam Lammers nog herinneren. Dat was een goed duo. Toen dacht je echt: hij gaat international worden. In de tussentijd is dat wat minder geworden, maar Vlap is op dit moment een bepalende speler in het shirt van FC Twente", aldus Van der Ley.

Lees meer:
0 reacties