Michel Vlap legt uit: "Dat zijn voor mij de beste trainers"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

Michel Vlap heeft al veel verschillende trainers gehad in zijn carrière. De aanvaller van FC Twente geeft de voorkeur aan oefenmeesters die naast het voetbal ook oog hebben voor 'de mens'.

Bij Anderlecht werkte Vlap samen met Vincent Kompany, die tactisch enorm sterk was. "Maar de beste trainers zijn voor mij degenen die een groep kunnen managen op individuen. Elke speler is anders. Je moet weten: hoe kan ik iemand prikkelen, hoe hou ik iemand bij me?", legt hij uit bij Voetbal International. "Bij Anderlecht maakte ik mee dat ik de ene wedstrijd goed speelde, maar de wedstrijd erop toch op de bank of niet eens bij de selectie zat. En niemand die er iets over zei tegen me."

Vlap vindt het belangrijk dat een trainer de spelers weet te raken, zoals Ron Jans, Johnny Jansen en Joseph Oosting wél konden. "Hij is een complete trainer, die jou als speler meeneemt, je ergens in laat vastbijten en zelf ook niet meer loslaat", vertelt hij over zijn huidige trainer bij FC Twente. "De trainer wil alles samen doen, is open en transparant. Een emotionele man, of een romanticus zoals hij zichzelf weleens omschrijft. Je wordt enthousiast van hem, je wil voor hem vechten. Een speler die zich gezien en gewaardeerd voelt, zal altijd een stapje extra zetten. Deze staf heeft dat, Joseph zelf ook. Hij ziet álles."

Lees meer:
0 reacties