Michel Vlap op de 'weegschaal' gelegd: "Reageerde heel volwassen"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

FC Twente zegevierde zondagmiddag met 3-0 tegen FC Groningen. Ralph Blijlevens van de Tubantia, die de honneurs waarnam bij afwezigheid van Leon ten Voorde, zag een 'rimpelloze' overwinning voor de thuisploeg.

"We zagen met name een draak van een wedstrijd van de kant van FC Groningen", zegt Blijlevens bij de podcast De Ballen Verstand. "FC Twente probeerde op allerlei manieren door die muur heen te breken. In de eerste helft hebben ze ook een aantal kansen gehad. Michel Vlap schoot een vrije trap fantastisch mooi op de lat. Hij was echt op zoek naar zijn doelpunt, het bevrijdende doelpunt wat er niet kwam."

Vlap wist ook na rust niet te scoren. De treffers kwamen namelijk op naam van Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel. "In de tweede helft zag je wel een beetje dat hij zich er misschien wel bij had neergelegd dat hij het niet ging doen", constateerde Blijlevens. "Die 1-0 kwam op een goed moment en daarna had FC Groningen helemaal niets meer in de melk te brokkelen."

Ten Voorde, die dus niet in De Grolsch Veste aanwezig was, heeft de wedstrijd tussen FC Twente en FC Groningen wel teruggekeken. "Je ziet wel 3-0 tegen Fortuna, 3-0 tegen Vitesse, 3-0 tegen FC Groningen en 4-0 tegen Excelsior... Dat gaat wel heel makkelijk in Enschede. Dat is wel een compliment", aldus Ten Voorde, die nog wel iets kwijt wilde over de kritiek op de doelpuntendroogte van Vlap.

Michel Vlap
Vlap reageert na zege: "Het was net niet, dat is balen voor mij" Lees ook

"Michel is wel een hele gevoelige jongen, die zich dat wel enorm aantrekt. Ik vond het wel heel volwassen hoe hij daarop reageerde", doelt hij op een interview met de Tubantia. "Hij speelde ook wel een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen. Hij had een beetje pech, dus daar valt niet zoveel op aan te merken. Hij had ook een aandeel in het spel en dat was de laatste weken niet goed. Dat moet je ook constateren. Je speelt bij een grote club en dan word je ook op die weegschaal gelegd en gewogen", meent Ten Voorde.

"Je merkte ook wel dat het werd gedragen door het publiek", vult Blijlevens aan. "Iedereen leek het hem wel te gunnen, van: Maak nou die goal. Dan kan je verder en dan kunnen we dit afsluiten. Dat gold ook voor Van Wolfswinkel en die maakte die goal. Wat ik ook mooi van Vlap vond is dat hij oprecht blij was met die 3-0. Dat hij dan zelf geen assist of doelpunt heeft, vond hij persoonlijk wat minder van belang. Hij roemde wel de teamprestatie."

Blijlevens heeft ook een compliment over voor Ramiz Zerrouki. "Als je die negentig minuten lang ziet voetballen... Dat is wel een voetballertje hoor. Dat is leuk om naar te kijken. Die man heeft zo weinig balverlies. Hij weet precies wat hij doet en geeft goede passes."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand