Michel Vlap over rol als linksbuiten: "Dat heb ik helaas niet"

Michel Vlap tegen Sparta
Michel Vlap tegen Sparta Foto: © Pro Shots

Michel Vlap staat bij FC Twente veelal linksbuiten, een plek die voor hem even wennen is. In Goedemorgen Eredivisie vertelt hij over zijn rol.

Vlap vult de rol als linksbuiten wel iets anders in. "De trainer zegt tegen mij: ga zoeken, ga zoeken naar ruimtes, probeer aan voetballen te komen en het team aan voetballen te brengen. Dat vind ik altijd wel lekker, dat hij me daarin vrijlaat en dat ik kan zoeken. Natuurlijk heb je misschien minder momenten dat je écht voor de goal bent. Toevallig hadden Hans en ik er nog een onderonsje over, dat ik wat vaker in de box mag en kan zijn en misschien wel moet zijn. Uiteindelijk ben ik wel een speler die een beetje de bal gaat zoeken. Ik probeer het team te laten voetballen."

"Je hebt soms momenten dat je aan de zijkant in de versnelling komt. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld Misidjan, die heeft een bepaalde turbo in zijn kont zitten. Dat heb ik helaas niet, maar ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen. Ik ben een speler die in de combinatie moet komen, de bal aan de voet moet hebben en spelers om zich heen moet hebben om door te sluiten naar de goal. Dan kom ik echt in mijn kracht. Jongens die loopacties maken en dat ik dan passjes kan geven, dat is wel hoe ik ben als speler. Ik ben niet iemand die in de versnelling drie man passeert en de bal dan even in de winkelhaak jast."

Zijn trainer, Joseph Oosting, weet echter wel wat Vlap nog moet verbeteren. "Hij vindt dat ik meer in de zestien moet zijn. Er komen ook heel veel momenten dat Rots bijvoorbeeld naar binnen komt, dat ik het veld ben overgestoken, dat hij mij inspeelt en dat hij door beweegt en ik hem meegeef. Dat zijn lijnen waarvan jongens weten dat ze me in kunnen spelen. Daardoor ben je dan misschien niet in de zestien, zoals Sem dat natuurlijk meer heeft. Ik ben iets meer op zoek naar de bal. Misschien moet ik daar meer een afwisseling in maken. Ik denk dat de trainer dat zelf ook wel weet: ik ben meer een speler die de bal zoekt", zegt Vlap.

Lees meer:
0 reacties