Michel Vlap staat voor terugkeer: "Ik had dat niet meer verwacht"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Orange Pictures

FC Twente kan vrijdag weer beschikken over Michel Vlap. De aanvallende middenvelder is weer van de partij als de Tukkers het opnemen tot Excelsior, iets wat Leon ten Voorde niet had verwacht.

"Ik zei in De Ballen Verstand afgelopen maandag dat ik verwacht dat het jaar er voor hem op zou zitten. Hij had nogal wat probleempjes. Ja, een medisch wonder", zegt Ten Voorde in De Warming-up. "Een echte Fries met heel veel karakter. Hij is weer terug."

Vlap zou eventueel kunnen spelen, zo weet de clubwatcher. "Ik had dat niet meer verwacht, omdat hij ook wat last had van zijn lies. Hij voetbalt het hele seizoen al met pijntjes. Maar hij stond deze week weer op het veld. Nu is de grote vraag of hij meteen weer gaat spelen. Het is de vraag of dat verstandig is."

Ten Voorde gaat verder: "Joseph Oosting doet nooit geheimzinnig over de opstelling, die geeft 'm altijd wel prijs. Maar dat deed hij donderdag niet. Tien namen kun je invullen, maar die elfde... Daar durf ik mijn vingers ook nog niet aan te branden", is hij eerlijk. Oosting zou kunnen kiezen voor Vlap, maar bijvoorbeeld ook voor Youri Regeer of Younes Taha.

"Ik denk dat dat de smaken zijn. Ünüvar zou natuurlijk ook nog kunnen. Maar die is er lang uit geweest, daar zullen ze niet mee beginnen", denkt Ten Voorde. "Tussen die drie gaat het. Regeer zou ik niet aan de linkerkant neerzetten, in de kleine ruimte tegen Excelsior. Het is een speler met heel veel dynamiek en loopvermogen. Je komt in een kleine ruimte te spelen. Dan heb je meer aan Vlap op die plek en meer aan Taha dan aan Regeer."

Of Vlap ook direct kan starten? "Dat is de vraag. Hij stond woensdag weer op het veld. Trainers hebben altijd zogenaamde keyplayers, spelers die altijd spelen ook al zijn ze niet in vorm. Ik denk dat Vlap dit seizoen daarbij hoort voor Oosting. Dan zou je denken van: als Vlap beschikbaar is, gaat hij spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Twente
14:30
Go Ahead Eagles
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 22 60 62
2 Feyenoord 22 39 52
3 FC Twente 22 20 44
4 AZ 22 20 39
5 Ajax 22 10 36
6 Go Ahead Eagles 22 8 34
7 NEC 22 4 30
Bekijk de hele stand