Michel Vlap verrot gescholden bij tankstation: "Dat raakt je"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Orange Pictures

Michel Vlap vindt het bizar wat een voetballer na een wedstrijd te horen krijgt op sociale media. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

De voetballer van FC Twente geeft aan dat hij na een wedstrijd tegen Feyenoord voor van alles werd uitgemaakt. “Ik praat dan maar een beetje in mezelf: Vriend, hou jij nou maar gewoon je mond dicht, want ik weet zeker dat jij zelf niet eens een deuk in een pakje boter schopt… Je wilt dat sommige dingen je niet raken, maar dat lukt niet altijd.”

Zo had hij dat bijvoorbeeld een keer op een tankstation. “We hadden gelijkgespeeld; ik had een slechte dag, wat kansen gemist. Ik sta te tanken en iemand scheldt me verrot. “Vieze teringlijer, ga je nog een keer ballen erin rammen of niet?” Een eigen supporter, al wil ik diegene zo niet noemen. Je bent al teleurgesteld van de wedstrijd, en dan zoiets nog eroverheen. Dat raakt je toch.”

Vlap geeft aan dat iedereen om hen heen alles mag zeggen maar dat de voetballers zelf vooral netjes moeten blijven. “Laatst, na PSV-uit, over Joey Kooij. Je zit in de emotie en wil er het liefst van alles uitgooien, maar je weet dat het niet kan. Tegelijkertijd verplaats ik me ook in hem. Hij krijgt zoveel over zich heen, dat slaat ook nergens op. Het is de tijd van nu: je maakt een fout en je wordt met de grond gelijk gemaakt.”

Ook haalt hij het voorbeeld van Ajacied Anton Gaaei aan. “Hij is nog jong, moet zijn familie missen en komt terecht in een team dat niet loopt. Ik heb hem bezig gezien: die jongen kan gewoon voetballen. Maar wie weet, voelt hij zich nu enorm onder druk gezet. Hij maakt een paar ongelukkige fouten, zeker, maar wat-ie dan over zich heen krijgt… Dat is te ziek voor woorden. Daarom is het mentale aspect steeds belangrijker. Vroeger heerste er een taboe op, gelukkig is dat veranderd. Je kunt niet alles in je eentje maar een plekje geven”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties