Milan Smit over mogelijke transfer: "Nu zie je wat dat oplevert"

Milan Smit
Milan Smit Foto: © BSR Agency

Milan Smit heeft het uitstekend naar zijn zin bij SC Cambuur. De 21-jarige aanvaller, die vrijdagavond met de club uit Leeuwarden op bezoek gaat bij SC Emmen, scoort aan de lopende band in de Keuken Kampioen Divisie en speelde zich daarmee al in de kijker bij FC Twente.

"Ik had voor de start van dit seizoen met de teammanager een doelstelling afgesproken”, verklapt hij op de site van de Leeuwarder Courant. "Die luidde: 15 doelpunten. Aangezien ik daar al overheen zit, heb ik die doelstelling moeten aanpassen. Dat is denk ik alleen maar goed", lacht Smit.

"Moet je nagaan dat ik aan het begin van dit seizoen niet wist of ik überhaupt zou gaan spelen", blikt hij terug. "De eerste wedstrijd, tegen FC Emmen, zat ik nog op de bank. Toen viel ik goed in. Het duel erna stond ik in de basis en dat is sindsdien zo gebleven", vervolgt Smit, die in januari - na de transfer van Manfred Ugalde - ook in verband werd gebracht met een overstap naar FC Twente. Tot een terugkeer kwam het echter niet.

"Ik ging er al van uit dat ik hier het seizoen zou afmaken", reageert hij. "Het gaat best lekker en het is op deze leeftijd belangrijk dat ik alles speel. Bovendien passen de cultuur van de club en de speelstijl die we hanteren goed bij me. Al sinds ik hier kwam voel ik veel vertrouwen in mij en nu zie je wat dat oplevert", aldus Smit, die volgende week ook de halve finale van het bekertoernooi mag spelen.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar persoonlijk nog niet mee bezig ben. Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd", benadrukt hij. "Natuurlijk, het zal een gekkenhuis worden. NEC is een goede ploeg, maar we hadden slechter kunnen loten. Het is mooi dat we het eerste team ooit van Cambuur kunnen worden dat de finale haalt. Maar goed, eerst FC Emmen", besluit Smit vastberaden.

Lees meer:
0 reacties