Misidjan blikt terug: "We moeten minimaal twee doelpunten maken"

Virgil Misidjan tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV
Virgil Misidjan tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij SC Heerenveen en Virgil Misidjan baalde na afloop van het teleurstellende resultaat. De behendige buitenspeler, die op fraaie wijze verantwoordelijk was voor de vroege openingstreffer, baalt dat de Tukkers niet vaker hebben gescoord.

“Ik denk dat we de eerste helft heel goed spelen en kansen creëren. Daarin moeten we minimaal twee doelpunten maken", blikt hij terug voor de camera van ESPN. "Dat gebeurt dan niet en dan weet je dat hij er aan de andere kant nog wel eens in kan gaan. Dat waren twee momenten waar wij niet de focus hebben en waar zij hem wel goed afmaken", baalt Misidjan, die wel blij was dat hij (weer) een doelpunt kon toevoegen aan zijn statistieken.

“Ik zag Van Ewijk al en ik zat in zijn rug. Ik dacht al: ‘als hij hem nu terugspeelt, dan heb ik hem’. Hij speelde hem gelukkig terug", aldus Misidjan. "Ik dacht dat als ik hem (Van Beek, red.) opzocht en 'buitenom' ga, dan pakt de keeper hem. Dus ik dacht: ik krul hem langs om hem heen en hij zat er goed in, ja. Ik probeer het wel eens vaker, maar je moet ook wel een beetje geluk hebben met dat soort ballen dat je hem net goed raakt", beseft Misidjan.

Hij zag dat de bezoekers 'vergaten' om de tweede treffer te maken. “Ik denk dat we heel graag de 2-2 wouden maken en misschien wel té graag, waardoor we gehaaste beslissingen rondom de zestien maakten. We verloren de rust die we in de eerste helft wel hadden. Dan is de eindpass soms net niet goed. Je weet dat Heerenveen er in de tweede helft een vechtwedstrijd van gaat maken en daar zijn wij te veel in meegegaan", besluit Misidjan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand