Misidjan geeft tekst en uitleg: "Dankuwel, zei ik tegen Ron Jans"

Virgil Misidjan viert zijn goal met Ricky van Wolfswinkel
Virgil Misidjan viert zijn goal met Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

Virgil Misidjan bewaart nog altijd geweldige herinneringen aan zijn vriendschap met Jody Lukoki. De voormalig Ajax-aanvaller kwam vorig jaar op 9 mei om het leven en Misidjan heeft het nog altijd moeite met het gemis van zijn ex-collega.

"Jody was mijn vriend. We speelden samen bij Ludogorets. We woonden naast elkaar, reden samen naar de club, aten samen, trainden samen, deden alles samen", blikt hij terug op de website van VI. "Ik sliep bij hem op de kamer als we met de club op reis waren. Hij was als een broer voor me. Toen ik naar Twente ging, tipte ik de club: Jody is transfervrij, zouden jullie willen kijken of hij óók kan komen? Het was zo mooi dat ze hem hierheen haalden", aldus Misidjan.

"We waren zo blij. Helaas hebben we nooit meer samen gespeeld", vervolgt de buitenspeler teleurgesteld. "Het is tragisch hoe het allemaal is geëindigd voor Jody. Hij kwam negatief in het nieuws, heeft verkeerde dingen gedaan. Maar dat was Jody niet. Niet voor mij. Ik kende hem als een heel goede, lieve, lachende jongen. We hebben zoveel lol gehad samen", aldus Misidjan, die het heel moeilijk heeft gehad met het plotselinge overlijden van Lukoki.

"Ik was bij zijn begrafenis, zijn uitvaart. Bij de herdenking in ons stadion, op de avond dat we Europees voetbal haalden tegen FC Groningen. Dat was zo indrukwekkend. Ik bleef zitten met vragen, met verdriet. Stond ermee op en ging ermee naar bed", legt hij uit. "In juni was ik met mijn gezin op vakantie in Egypte. Daar heb ik tegen mezelf gezegd dat ik het moest afsluiten. De dood van Jody loslaten, om verder te kunnen."

Misidjan laat weten dat het inmiddels gelukt is om de dood van Lukoki een plekje te geven, maar hij vond het wel mooi dat trainer Ron Jans tijdens de nieuwjaarsreceptie nog even aandacht vroeg voor Lukoki. "Ieders leven gaat door, het voetbal trekt verder, veel mensen zijn vergeten wat er met Jody is gebeurd. Voor mij is het anders. Ik ben een vriend kwijt. “Dankuwel”, zei ik tegen de trainer. “Door u hebben de mensen weer even aan Jody gedacht.”

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand