Misidjan kritisch: "Verloren de rust die we de eerste helft hadden"

Virgil Misidjan
Virgil Misidjan Foto: © Orange Pictures

FC Twente speelde een uitstekende eerste helft in Heerenven en kwam al vroeg op voorsprong door een bekeken schot van Virgil Misidjan. Toch keken de Tukkers in de rust tegen een 2-1 achterstand aan en lukte het de tweede helft niet om de achterstand weg te werken.

“Ik denk dat we de eerste helft heel goed spelen en kansen creëren", zo zei Misidjan voor de camera van ESPN. "Daarin moeten we minimaal twee doelpunten maken. Dat gebeurt dan niet en dan weet je dat hij er aan de andere kant nog wel eens in kan gaan. Dat waren twee momenten waar wij niet de focus hebben en zij hem wel goed afmaken.”

Misidjan zorgde zelf al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer. “Ik zag Van Ewijk al en ik zat in zijn rug. Ik dacht al: ‘als hij hem nu terugspeelt, dan heb ik hem’. Hij speelde hem gelukkig terug. Ik dacht dat als ik hem opzocht en er rechts langsging dat hij hem misschien had. Dus ik krulde hem om hem heen en hij zat er goed in. Ik probeer het wel eens vaker, maar je moet ook een beetje geluk hebben met dat soort ballen.”

“Ik denk dat we heel graag de 2-2 wouden maken", zo gaat de aanvaller verder. "Misschien wel té graag, waardoor we gehaaste beslissingen rondom de zestien maakten. We verloren de rust die we in de eerste helft wel hadden. Je weet dat Heerenveen er in de tweede helft een vechtwedstrijd van gaat maken en daar zijn wij te veel in meegegaan.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand