Moeder van fakkelslachtoffer: "Het gaat nog wel heel lang duren"

De fans van FC Twente met fakkels
De fans van FC Twente met fakkels Foto: © Pro Shots

Met fakkels werden de spelers van FC Twente toegejuicht en uitgezwaaid in aanloop naar hun duel met PEC Zwolle. Ook op het viaduct over de A35 bij Borne. Voor de zevenjarige Luke niet bepaald een dag om zich positief te herinneren.

Zijn dag eindigde in een opname in het brandwondencentrum in Groningen. Op het viaduct werd namelijk uitbundig met fakkels gezwaaid en Luke en zijn familie proberen uit de meute weg te komen, zonder succes. Hij loopt ernstige brandwonden op. Zijn ouders hebben inmiddels aangifte gedaan.

Direct na de gebeurtenis liet moeder Stefanie Nijboer weten dat ze vooralsnog geen aangifte zouden doen. Er was hoop dat de dader zichzelf zou melden, maar de fakkelhouder heeft nog niets van zich laten horen. Dinsdag is daarom alsnog aangifte gedaan. De politie gaat een oproep plaatsen op Facebook met een verzoek aan iedereen die op het viaduct aanwezig was om zich te melden.

De politie hoopt zo aan getuigen en beeldmateriaal te komen, en de dader te achterhalen. "Ze zijn die middag wel op het viaduct geweest, maar toen waren de meeste supporters al weg", zegt Nijboer tegenover Tubantia. Luke liep diepe brandwonden op aan zijn achterhoofd en schouders. "Ze genezen langzaam, maar gelukkig wel heel mooi."

"Maar het gaat nog wel heel lang duren voordat de wonden echt dicht zijn. Hij kan dit jaar waarschijnlijk niet meer gewoon naar school gaan", aldus de moeder van Luke. Of hij er na genezing helemaal van af is, kunnen de artsen nog niet zeggen. "Ze weten nog niet hoe de rug zich herstelt. Het kan zijn dat hij in verband met de groei uiteindelijk wel huidtransplantatie nodig heeft. In littekenweefsel zit namelijk geen rek."

Luke heeft nog wel iets om naar uit te kijken: van de Kids Club van FC Twente kregen hij en zijn broer en gesigneerde bal, een FC Twente-tenue en een uitnodiging de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te komen kijken. "In de skybox", aldus Nijboer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand