Mogelijke tegenstanders FC Twente in voorronde Champions League

De loting voor de Champions League
De loting voor de Champions League Foto: © BSR Agency

FC Twente kan zich komende zondag verzekeren van de derde plek in de Eredivisie en zich daarmee plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. De Tukkers moeten dan twee voorrondes overleven om zich te plaatsen voor de hoofdfase van het miljoenenbal, maar heeft dan sowieso de hoofdfase van de Europa League als vangnet.

In een mogelijke derde voorronde wacht hoogstwaarschijnlijk een nummer twee uit een andere competitie, dat meldt RTV Oost. FC Twente is niet geplaatst, dus wacht een op papier zware tegenstander. De nummers twee van Portugal, Schotland en België stromen in de derde voorronde in, net als de nummer vier van Frankrijk. Ook komen er winnaars uit de tweede voorronde van de Champions League.

In Portugal lijkt Benfica als tweede te eindigen. Die club was al eerder tegenstander van FC Twente. In Schotland bezet Rangers FC de tweede plaats achter Celtic. In België zijn er meerdere gegadigden voor die runner-up-positie. Club Brugge, Anderlecht of Union Saint-Gilloise zijn in de play-offs verwikkeld in de titelstrijd. In Frankrijk is Lille momenteel de nummer vier, maar ook AS Monaco, Stade Brest en OGC Nice kunnen nog vierde worden.

Douglas loopt het veld op bij het Champions League-duel tussen FC Twente en Internazionale
FOTO | FC Twente naar de Champions League? Dit zijn de scenario's Lees ook

In de tweede voorronde stromen de nummers twee van Turkije, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Oekraïne en Servië in. Momenteel zijn dat respectievelijk Fenerbahçe, Slavia Praag, RB Salzburg, FC Lugano, Dynamo Kiev en Partizan Belgrado. Zij moeten echter nog wel eerst een voorronde overleven.

De loting voor de derde voorronde is op 22 juli. De wedstrijden worden gespeeld op 6, 7 en 13 augustus.

Lees meer:
0 reacties