Mogelijke Weghorst-transfer bekritiseerd: "Hij is beter dan hem"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © Pro Shots

Wout Weghorst vertrekt komende zomer mogelijk naar FC Twente. Bij ESPN wordt besproken of de club uit Enschede daar nou zo verstandig aan doet.

Twente gaat in augustus voorrondes Champions League spelen. Anco Jansen heeft daar weinig vertrouwen in. "Ik denk dat Twente niet een Champions League-waardige selectie op de been kan brengen." Jan-Joost van Gangelen grapt: "Voor Weghorst wordt een uitzondering gemaakt. Er wonen een flink aantal mensen met poen bij Arnold in de straat. Daar kan je in de voorronde van de Champions League wel mee aankomen."

"Ik zou het rottiger vinden om te spelen tegen Weghorst dan Van Wolfswinkel", vervolgt Van Gangelen. Jansen is minder enthousiast over een mogelijke komst. "Ik vraag me wel af hoe hij, in zijn maniertjes en zijn houding, als grote jongen bij FC Twente binnenkomt. Ik vraag me af hoe dat gaat als hij de grote meneer binnen die selectie is." Van Gangelen is het oneens. "Ik denk dat dat heel goed gaat uitpakken. Ik verheug me er ook op. Jij niet?" Jansen: "Ik kan niet zeggen dat ik me daarop verheug."

Kees Luijckx kan zich wel vinden in de woorden van Van Gangelen. "Weghorst vind ik een hele ambitieuze transfer. Met Weghorst weet je dat het niveau subtop is verzekerd. Niet voor het hele team, maar op die positie." Jansen in meer fan van een andere spits. "Sam Lammers is beter dan Wout Weghorst. Als ik moest kiezen tussen Sam Lammers of Wout Weghordt, dan kies ik 100 keer Sam Lammers."

"Voetballend gezien is Lammers perfect tweebenig en hij kan zelf een kans creëren." Luijckx en Van Gangelen zijn het hier niet mee eens. Luyckx: "Er is toch meer in het voetbal dan techniek?" Van Gangelen: "Lammers is toch een beetje de Arnold Bruggink van het huidige tijdperk. Lieve jongen. Leuke schoonzoon. Kan goed voetballen en is supergetalenteerd. Als Lammers het gif van Weghorst zou hebben, dan zou hij nu in de top van Spanje spelen."

Lees meer:
0 reacties