Mokotjo terug in de Eredivisie? "Hierover maak ik geen grappen"

Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo
Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo Foto: © Orange Pictures

Kamohelo Mokotjo wil nog in de Eredivisie terugkeren. Niet bij Feyenoord of FC Twente, maar bij PEC Zwolle. De 33-jarige Zuid-Afrikaan denkt dat hij het niveau nog heeft.

"Ik ben weliswaar 33 jaar, maar voel me 28", zegt Mokotjo bij De Stentor. "En het is een voordeel dat PEC niet meer op kunstgras speelt, maar op echt gras. Dat helpt ook op mijn leeftijd. Als PEC mij een contract aanbiedt, kom ik direct terug. Ik ben een nostalgisch persoon, weet je."

Mark Coonen, technisch manager van PEC Zwolle vindt een terugkeer niet direct logisch. "Ik vind het sowieso een gekke vraag. Omdat het heel suggestief is. Er komt veel meer context bij kijken. Een speler die zegt dat hij fit is en die in het verleden bij PEC heeft gespeeld. Ja, dan kunnen we Wiljan Pluim ook wel terughalen."

Negatief staat hij er echter niet in. "Mokotjo heeft dit jaar best wel aardig gepresteerd in Zuid-Afrika, zeker na zijn blessure van vorig jaar. Dus als hij zegt: ik wil op het trainingsveld laten zien hoe goed ik nog ben, mag hij me altijd bellen."

Lees meer:
0 reacties