Mossou over FC Twente: "Het kan ook zijn dat het nog beter gaat"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Het gemis van Jan Streuer bij FC Twente zal aanzienlijk worden. In de AD Voetbal podcast wordt ingegaan op het aangekondigde vertrek van de technische man van FC Twente en op de duidelijke keuze die FC Twente betreffende zijn opvolging lijkt te hebben gemaakt met Arnold Bruggink. Het vertrek van Streuer lijkt voor verschillende clubs een kans om een poging te gaan wagen bij de gewiekste technisch directeur.

“Bruggink is een intelligente vent die al langer in het voetbal rondloopt en ook al langer bezig is om deze kant op te bewegen", weet Sjoerd Mossou. "Hij heeft al een tijdje meegekeken in allerlei keukens. Je moet gaan zien hoe dat gaat, het kan ook zijn dat het nog beter gaat. Dat is lastig te voorspellen. Het gaat er meer om welke keuze Twente wil maken op dit moment en met het oog op de toekomst. Als ze in Arnold Bruggink op de middellange termijn een perfecte technisch directeur zien, dan moeten ze daarvoor gaan."

"We wisten dat het lot van Ron Jans gekoppeld was aan dat van Jan Streuer, daar waren ze vanaf het begin vrij duidelijk over geweest", gaat de voetbaljournalist verder. "Dan gaat Twente nu een nieuwe fase in en je kunt zeggen dat je, na de promotie en terugkeer in de Eredivisie, de terugkeer van Twente in de subtop van de Eredivisie volledig op het conto van Ron Jans en Jan Streuer kunt zetten. Nu komt er weer een nieuwe periode, dit moet worden verstevigd en uitgebouwd, dat gaan ze dus met nieuwe mensen doen."

"Als ik een gemiddelde modale club in Nederland was, dan zou ik zeker overwegen, ook al was het tijdelijk, om Jan Streuer te vragen om of hij geen zin heeft om een beetje te helpen. Want die man heeft een geweldig netwerk en een rechttoe rechtaan benadering. Hij is hartstikke slim en kent ongeveer de hele spelersmarkt. Volgens mij heeft hij bij FC Twente hartstikke veel plezier gehad in zijn werk en als ik FC Groningen was zou ik hem bellen", adviseert Mossou.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand