Mossou over FC Twente: "Het kan ook zijn dat het nog beter gaat"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Het gemis van Jan Streuer bij FC Twente zal aanzienlijk worden. In de AD Voetbal podcast wordt ingegaan op het aangekondigde vertrek van de technische man van FC Twente en op de duidelijke keuze die FC Twente betreffende zijn opvolging lijkt te hebben gemaakt met Arnold Bruggink. Het vertrek van Streuer lijkt voor verschillende clubs een kans om een poging te gaan wagen bij de gewiekste technisch directeur.

“Bruggink is een intelligente vent die al langer in het voetbal rondloopt en ook al langer bezig is om deze kant op te bewegen", weet Sjoerd Mossou. "Hij heeft al een tijdje meegekeken in allerlei keukens. Je moet gaan zien hoe dat gaat, het kan ook zijn dat het nog beter gaat. Dat is lastig te voorspellen. Het gaat er meer om welke keuze Twente wil maken op dit moment en met het oog op de toekomst. Als ze in Arnold Bruggink op de middellange termijn een perfecte technisch directeur zien, dan moeten ze daarvoor gaan."

"We wisten dat het lot van Ron Jans gekoppeld was aan dat van Jan Streuer, daar waren ze vanaf het begin vrij duidelijk over geweest", gaat de voetbaljournalist verder. "Dan gaat Twente nu een nieuwe fase in en je kunt zeggen dat je, na de promotie en terugkeer in de Eredivisie, de terugkeer van Twente in de subtop van de Eredivisie volledig op het conto van Ron Jans en Jan Streuer kunt zetten. Nu komt er weer een nieuwe periode, dit moet worden verstevigd en uitgebouwd, dat gaan ze dus met nieuwe mensen doen."

"Als ik een gemiddelde modale club in Nederland was, dan zou ik zeker overwegen, ook al was het tijdelijk, om Jan Streuer te vragen om of hij geen zin heeft om een beetje te helpen. Want die man heeft een geweldig netwerk en een rechttoe rechtaan benadering. Hij is hartstikke slim en kent ongeveer de hele spelersmarkt. Volgens mij heeft hij bij FC Twente hartstikke veel plezier gehad in zijn werk en als ik FC Groningen was zou ik hem bellen", adviseert Mossou.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand