Mossou roemt voormalig FC Twente-talent: "Veertig miljoen euro"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou is onder de indruk van de ontwikkeling van Mats Wieffer. De verslaggever van het Algemeen Dagblad zag de middenvelder van Feyenoord ooit aan het werk bij de wedstrijd Excelsior - NAC Breda en vroeg zich toen af of het voormalig FC Twente-talent 'de langzaamste speler ter wereld' was.

"Ik heb me ronduit vergist in Mats Wieffer", geeft hij toe op de website van het AD. "Een verzachtende omstandigheid is wellicht dat ik niet de enige ben: de verpletterende doorbraak van juist deze voetballer had niemand tot voor kort voorzien, zelfs niet toen hij al een tijdje bij Feyenoord speelde. Dat zit hem vermoedelijk in een aantal dingen. Voor een redelijk snelle speler oogt Wieffer traag, doordat hij bijna rechtop loopt, zelfs in volle sprint", aldus Mossou.

"Hij is het sprekende voorbeeld dat schijn vaak bedriegt in voetbal, zelfs in deze moderne tijden nog: voetbal is géén spel van snelheid in de klassieke betekenis van het woord, maar van tijd en ruimte", beseft hij. "Wie de tijd en de ruimtes het snelst herkent, is doorgaans beter dan zijn tegenstander. Johan Cruijff zei het al: als je te laat komt, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt. Op een voetbalveld zijn juist hardlopers vaak de traagste denkers", weet Mossou.

"Als deze middenvelder komende zomer voor veertig miljoen euro wordt verkocht aan een schitterende buitenlandse club, niet lang na een glorieus EK met Oranje, zal ik deemoedig het hoofd buigen. Plank mis. Verkeerd gezien. Wieffer is niet de langzaamste speler ter wereld, ook niet per se de snelste, wel één van de slimsten, iets wat je van ondergetekende niet kunt zeggen", besluit Mossou realistisch.

Lees meer:
0 reacties