Mulder ziet moeilijke situatie bij FC Twente: "Was bijna failliet"

Youri Mulder
Youri Mulder Foto: © Pro Shots

FC Twente verkocht Manfred Ugalde afgelopen winter voor een miljoenenbedrag aan Spartak Moskou. Youri Mulder snapt dat het de club een moeilijke situatie opleverde.

"Ik snap wel dat Arnold Bruggink er zich niet lekker bij voelde. We weten toch waarom. Als je je er niet lekker bij voelt, zeg dan nee... Dan doen we het niet, ja toch? Maar je moet niet vergeten dat Twente nog niet zo lang geleden bijna failliet was", zegt de voormalig speler van FC Twente in het Ziggo Sport-programma Rondo. "Er zijn ook nog wel groepen van investeerders die ook nog geld krijgen uit dit soort transfers. Daar zit ook nog wel wat achter."

Mulder gaat verder: "Je hebt een bepaalde verantwoordelijkheid richting club, maar dat er dan een bepaalde afweging is, dat het voortbestaan van de club daar ook in meespeelt. Dat geld is dan erg belangrijk. Het is niet zo dat Twente honderd miljoen op de bank heeft en kan zeggen: 'we doen het niet, vanwege de morele kwestie'. Dat is niet helemaal het geval", weet Mulder.

"Wat dat betreft is het best een moeilijke situatie. Het mag volgens de regels allemaal, maar aan de andere kant... Je doet wel zaken met Rusland, die zitten in een oorlog. Het is ook zo'n olieconcern wat bij die club zit. Ergens heb je dan het gevoel van 'liever niet'", besluit de oud-voetballer.

Lees meer:
0 reacties