Myron Boadu dankbaar: "Ik ben een speler die dat nodig heeft"

Myron Boadu viert een feestje
Myron Boadu viert een feestje Foto: © BSR Agency

Myron Boadu is nu twee maanden speler van FC Twente. In die tijd scoorde de spits driemaal en ook mocht hij al twee keer in de basis starten namens Joseph Oosting.

"Fysiek heb ik stappen gemaakt, in het begin was het voor mij moeilijk om elke keer die sprints te maken die horen bij het druk zetten wat we bij FC Twente doen. Ik merk dat ik vooruit ga en vertrouwen krijg van de trainer. Ik ben een speler die dat nodig heeft", vertelt Boadu tegenover De Telegraaf.

Oosting is echter ook eerlijk tegen de speler. "Als je kritisch kijkt, was het tegen Heracles niet mijn beste wedstrijd", erkent Boadu. "Het is belangrijk om ook in mindere wedstrijden een impact te hebben op het team. Bij AZ had ik wedstrijden dat ik slecht speelde en ook niet scoorde."

De teller staat nu op drie doelpunten. "Ik heb er nu drie gemaakt, maar ik denk dat ik er nog twee of drie bij had kunnen maken. Twee goals zijn afgekeurd. Die tegen PSV was onterecht, daar heb ik wel twee dagen of zo mee gezeten. Ik dacht 'wat ging er door zijn (Joey Kooij, red.) hoofd, toen hij 'm afkeurde.' Had 'm laten staan en dan had de VAR het kunnen terugdraaien als hij dat nodig had gevonden. Ik denk dat daar de VAR voor is."

De voorsprong op AZ is er nog altijd en Boadu droomt van de derde plek. "Ik denk dat dat goed gaat komen. Op 5 mei gaan we daar naartoe. We moeten zorgen dat we de voorsprong zo houden en misschien verspeelt AZ in de tussentijd nog punten."

Lees meer:
0 reacties