Myron Boadu: "Eigen schuld, ik had meer schijt moeten hebben"

Myron Boadu
Myron Boadu Foto: © Pro Shots

Myron Boadu maakte de voorbije transferperiode op huurbasis de overstap naar FC Twente. De spits staat onder contract bij AS Monaco en had in de winter ook voor meer lucratieve aanbiedingen kunnen kiezen. Boadu besloot echter om salaris in te leveren en naar FC Twente te verkassen.

"Ik kon naar de Duitse, Italiaanse, Spaanse en Engelse competitie. In de meeste gevallen ging het ook over huur. Die clubs wilden allemaal meer betalen", bekent Boadu in gesprek met Voetbal International. "Maar ik vind geld niet zo belangrijk. Op dit moment, dan. Want anders denken mensen dat geld voor mij helemáál niet telt. Iedereen wil voor zijn familie kunnen zorgen. Het is lekker om het te hebben, maar geld hebben en niet spelen: poeh, dat vind ik lastig."

"De afgelopen jaren heb ik dat meegemaakt", gaat de spits verder. "Nu wil ik spelen, onder een trainer die vertrouwen in mij heeft, van wie ik de spelprincipes zo snel mogelijk wil gaan begrijpen. Het sportieve aspect staat voor mij nu voorop. Iedereen die mij kent, weet dat ik sowieso niet iemand ben die puur voor het geld kiest. Mensen dachten het misschien toen ik voor Monaco koos, maar heel veel jongens hebben daarvandaan mooie vervolgstappen gezet."

"Het is een club die gelooft in talentontwikkeling", vervolgt Boadu. "Dáár keek ik destijds naar. Uiteindelijk is mijn transfer niet geworden wat ik ervan had gehoopt, wat de club ervan had gehoopt. Mijn schuld. Ik heb niet het maximale eruit gehaald. Maar ik ben er wel sterker van geworden. Ik ben in Frankrijk toch een betere speler geworden."

"Wat ik anders had kunnen doen om te slagen in Frankrijk? Meer schijt hebben. Mezelf minder druk opleggen. Tot een bepaalde hoogte is het goed, maar ik legde mezelf te veel druk op. Bij een volgende club ga ik dat heel anders doen, zei ik tegen mezelf", aldus Boadu.

Lees meer:
0 reacties