Myron Boadu in de basis tegen PSV? Een hele interessante optie"

Myron Boadu tegen Vitesse
Myron Boadu tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat zondagavond op bezoek bij de ongeslagen koploper PSV. In de thuiswedstrijd en in het bekertoernooi kon FC Twente niet verrassen tegen PSV. De Enschedeërs hebben nu echter mogelijk een troef achter de hand met AS Monaco-huurling Myron Boadu.

Boadu viel al een aantal keren in bij FC Twente, maar was nog niet klaar voor een basisplaats. Clubwatcher Leon ten Voorde vindt Boadu een goede optie tegen PSV. "Stel, Boadu kan een uur aan en kan starten, dan zou dat eventueel een hele interessante optie kunnen zijn in een uitwedstrijd tegen PSV", zegt de journalist in de podcast De Warming-up.

Ten Voorde zag woensdagavond het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en PSV (2-0) en zag daarbij dat er veel ruimte ligt achter de verdediging van PSV. "We hebben woensdagavond tegen Dortmund gezien dat daar niet de kracht van PSV ligt", aldus de clubwatcher, die echter ook beseft dat FC Twente met het huidige elftal goed draait.

"Misschien houdt Oosting alles wel bij het oude, met Vlap op links en Van Wolfswinkel in de punt", geeft hij aan. "Dat is allemaal heel vertrouwd, maar als je gaat denken: misschien willen we hier en daar een accent verleggen, zou dat misschien een optie kunnen zijn. Steijn is je topscorer. Die zit er de laatste weken voetballend niet echt lekker in. Bij PSV moet je heel zuinig zijn op balbezit, want als je de bal snel kwijt bent, gaan ze al een weg omschakelen, dat is hun kracht. Dan heb je misschien een balvastere speler nodig op tien, zoals Vlap", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties