Myron Boadu kent droomdebuut: "Ik vond hem dramatisch voetballen"

Myron Boadu keerde afgelopen weekend terug in de Eredivisie. De spits, die door FC Twente gehuurd wordt van AS Monaco, liet direct zijn waarde zien.

"Ik vind het toch leuk dat je als Twente zijnde Boadu terughaalt", zegt amateurtrainer Gert Jan Karsten bij De Oosttribune. "Dat hij dan ook gelijk scoort, want dat is vaak een dingetje als je een spits haalt dat hij niet scoort. Hij scoort gelijk. Ik vond hem dramatisch voetballen, maar het is wel lekker dat hij een goal maakt. Ik denk dat het op lange termijn gewoon een mooie aankoop is en het is mooi voor het Nederlandse voetbal dat zo'n jongen terugkeert. Ik ken hem nog van Jong AZ, daar moest ik ooit met HHC Hardenberg (als trainer, red.) tegen."

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa zag een lastige eerste helft van FC Twente. "Het was moeizaam, ze speelden niet hun beste wedstrijd. Maar je ziet het verschil met wat FC Twente op de bank heeft zitten. Er staan er een paar op de deur te kloppen, dus de concurrentie is groter geworden. De kwaliteit van je trainingen gaat daardoor ook omhoog. Je moet wel mee. Ze hebben gewoon twee elftallen", aldus Van Staa, die zag dat FC Twente in de slotfase het verschil maakte. "Het was een geweldige atmosfeer en Boadu maakte het verschil. De komende weken moet blijken of hij nog beter gaat worden."

Karsten denkt dat er nog veel rek inzit bij Boadu. "Ik denk dat hij beter kan dan wat hij laat zien. Maar die jongen is er net en heeft amper getraind. Dus wat moet je ervan verwachten? Ik denk dat hij veel beter kan en wordt dan dat hij nu liet zien. Alleen is het altijd lekker dat als je een spits haalt, hij gelijk een goal maakt. Dan zit je er gelijk lekker in. Dat kan eigenlijk alleen maar mooier worden. Ik denk dat hij tegen de topploegen straks nog beter uit de voeten kan, want dan is er ruimte. Het geeft wel de positie van FC Twente aan dat je zulke jongens uit het buitenland terughaalt. Dat was een aantal jaren geleden onmogelijk geweest", aldus Karsten.

Lees meer:
0 reacties