Myron Boadu toch FC Twente-speler: "Sorry voor het gedoe, zei ik"

Myron Boadu
Myron Boadu Foto: © Pro Shots

FC Twente versterkte zich aan het einde van de winterse transferperiode met Myron Boadu. De spits kwam op huurbasis over van AS Monaco, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Algemeen directeur Dominique Scholten moest zich ermee bemoeien om de transfer rond te krijgen.

"Ik ga technisch directeur Arnold Bruggink echt niet voor de voeten lopen", beweert Scholten in Voetbal International. "Maar dit kwam voort uit de manier waarop wij met elkaar omgaan. We bespreken veel en proberen elkaar te helpen. Mijn voordeel is dat ik de voetbalwereld begrijp, al had deze bemiddeling niet zozeer met iets voetbalinhoudelijks te maken."

"De gesprekken met AS Monaco zaten vast", legt Scholten uit. "Ik vond het zonde om het erbij te laten zitten en zei: Zal ik een keer bellen? Vond Arnold goed. Ik belde de CEO van Monaco en probeerde helder te krijgen wat er nou eigenlijk aan de hand was. Om het met de schrijver Stephen Covey te zeggen: eerst begrijpen, dan begrepen worden."

Scholten nam dus contact op met Thiago Scuro, de CEO van Monaco. "Ik heb naar die man geluisterd, gezegd dat ik snapte waarom zij die deal hadden dichtgegooid. Sorry voor het gedoe, zei ik. Wij wilden jullie juist helpen met het opvijzelen van Boadu, hem weer waardevol maken. 'Dat snap ik ook, Dominique', zei hij. 'Ik bel je straks terug'. Om drie uur 's middags waren we begonnen met bellen, om elf uur 's avonds zeiden ze: 'Zet hem maar op het vliegtuig, hij kan morgen komen voor de keuring'."

De transfersoap zegt wat over Scholten. "Ik zie snel kansen. En ik ga altijd op zoek naar oplossingen", aldus de directeur, die geen belletje van Scuro heeft gehad dat Boadu nu niet veel speelt. "Dan moet je Arnold bellen, zal ik hem dan zeggen. Maar nee, niks over gehoord. Het is aan de trainer om de opstelling te maken, daar ga ik niet over."

Lees meer:
0 reacties