Myron Boadu viel tegen: "Zijn basisplaats pakte niet goed uit"

PSV won afgelopen zondag in eigen huis met 1-0 van FC Twente, door een goal van Ricardo Pepi in de laatste minuut. Vincent Bilanovic vond FC Twente niet zo slecht spelen, maar de analist zag wel dat er een duidelijk verschil was in prestaties tussen sommige spelers van de Enschedese club.

"Ik vond FC Twente heel goed spelen, op de eerste vijftien minuten na waarin PSV heel makkelijk domineerde". begint de analist bij VoetbalTijd. "Vooral voetballend, met Joey Veerman op het middenveld. FC Twente had het heel goed onder controle."

De analist vervolgt: "PSV speelde met vier spelers voorop, en dan sturen ze Guus Til door waardoor de defensie van FC Twente één op één komt te spelen. Maar daarin was Michal Sadilek de beste van het veld. Hij liep alle gaten dicht, zodat hij altijd in de controle kwam te spelen. Op het moment dat hij als verbindingsspeler moest spelen met Kjolo, dan was hij daar ook heel erg goed in."

Er vielen Bilanovic vooral twee dingen op. "Er waren een aantal hele goede spelers bij Twente en een aantal mindere. Sadilek speelde meer dan voldoende, Bruns was ontzettend sterk. Hij etaleerde zich heel erg goed. Over Unnerstall hoef je het bijna niet meer te hebben, want die doet soms reddingen waar je van zegt: hoe kan het? Geweldig."

Bilanovic vervolgt: "Wat minder goed uitpakte, was de basisplaats van Myron Boadu. Hij speelde in de spits, met Ricky van Wolfswinkel er achter. 35 jaar, en maar sleuren en maar gaan. Boadu was gewoon niet sterk genoeg om de ballen vast te houden."

De analist gaat verder: "Hij had heel veel moeite om door te voetballen. Na de wissel kwam Sem Steijn daar op die positie te spelen, en met zijn diepgang konden er steeds loopacties gemaakt worden richting de hoeken. Daar ontstonden een paar halve kansen uit."

De analist had liever het koppel Van Wolfswinkel/Steijn gezien in de basis, dan het koppel Van Wolfswinkel/Boadu. "Ik had liever Steijn gehad, omdat PSV met vier man achterop speelt en overal op het veld één op één speelt. Op het moment dat je dan een diepgaande Steijn hebt tegen een Ramalho en Boscagli die niet heel erg snel zijn, dan had je meer kansen gehad", aldus Bilanovic.

Lees meer:
0 reacties